Co je obličejová jóga a jaké cviky provádět

Co je obličejová jóga a jaké cviky provádět

Víte, že obličej obsahuje z celého našeho těla největší množství svalů? Díky nim můžeme vyjádřit nespočet různých emocí. Stejně jako je potřeba cvičit naše tělo, abychom ho udrželi v kondici, neměli bychom zapomínat ani na cviky na obličej, a s tím nám pomůže obličejová jóga. Pokud cvičíme a trénujeme naše svaly, stávají se silnějšími, pevnějšími a pokožka, která je obklopuje je více napnutá.

Co je obličejová jóga a jaké cviky provádět

OBLIČEJOVÁ  JÓGA A JEJÍ BENEFITY

Obličejová jóga dokáže vyřešit ochabnuté svaly, pozvedne a zvýrazní kontury obličeje, dokáže zmenšit asymetrii, zmírnit vrásky, prokrvit pokožku a pomoci např. po operacích, nebo nepovedených estetických zákrocích. Správnými cviky podpoříte tvorbu kolagenu. Tam, kde je vyšší poptávka, je i vyšší produkce. Avšak s věkem dochází k jeho značnému úbytku, proto doporučujeme kolagen užívat i vnitřně. 


Ruku v ruce s face yogou jde i pravidelná masáž obličeje, která prokrvuje pokožku, vypíná a eliminuje otoky. Pokud chceme dosáhnout skutečně anti aging účinků, zařaďte face yogu a masáž do svého každodenního rituálu. Pouhých deset minut ráno a večer každý den z vás udělá mladšího člověka. Důležitá je pravidelnost, díky tomu dosáhnete viditelných výsledků.

Cviky obličejové jógy

JAK S FACE JÓGOU ZAČÍT? 


Můžete třeba začít sledovat Youtube kanály těch nejpovolanější ikon na face yogu. V Americe je průkopnicí Fumiko Takatsu, která povědomí o face yoze rozšířila do světa. Z dalších určitě doporučíme Koko Hayashi. Z našich končin můžete sledovat Simonu Rýdlovou, která dokonce absolvovala kurz u samotné Fumiko. Simona pro vás připravila speciální kurz face yogy se zrcadlovým zobrazením, kde můžete správně korigovat provádění cviků a poskytuje i individuální lekce. Nebo Ivetu Štecovou ze Slovenska, téhle krásce je již více než 46 let, ale máme pocit, že zastavila čas. Marta Dřímal Ondráčková poskytuje kurzy pro začátečníky a nově sestavila i cvičební plán pro vytížené maminky.


Na začátek doporučujeme shlédnout videa určená pro začátečníky, absolvovat alespoň pár hodin u lektora a až poté si třeba zakoupit nějaký kurz, abyste měli jistotu, že cviky provádíte správně a naopak si ještě více vrásky neprohlubujete. Pokud potřebujete řešit individuální problémy, např. asymetrii v obličeji, budou pro vás vhodné individuální lekce, kde se můžete s lektorem zaměřit na konkrétní řešení a budete společně konzultovat cvičení a posuny k lepšímu.

Paní se masíruje kamenem gua sha

PROČ ZAŘADIT MASÁŽ OBLIČEJE?

Tak jako svaly těla potřebují uvolnit po fyzickém výkonu, aby nenatekly, nebolely, tak i obličej a jeho pokožka si žádá speciální péči. Pravidelná masáž pomáhá stejně účinně jako face yoga. Ani ten nejdražší krém nedokáže zastavit čas a gravitaci. Masáž pomáhá prokrvit obličej, k buňkám se tak dostane více kyslíku, který zásobuje obličej a lépe se tak distribuují živiny přímo do buněk. Pokožka má zdravější barvu, kontury jsou vypnutější a otoky pryč. Masáž ráno probudí a projasní váš obličej, večer krásně uvolní a připraví pleť na blahodárný spánek. 


Na čele jsou oblasti svalů, které jsou permanentně v tenzi a ty jen tak cvičením neuvolníme. Na to je právě skvělá ruční masáž, která rozvolní svalové napětí a svaly dostane na místo, kam patří. Vrásky se postupně rozmasírují a rýhy jsou méně viditelné. 

Promazaní pleti před cvičením je důležité.

PŘED MASÁŽÍ

Masáž provádějte vždy na dokonale vyčištěnou a odlíčenou pokožku. Nikdy nemasírujte nasucho, nebo jen krémem natřenou pokožku, zbytečně byste ji dřeli a podráždili. Vemte si k ruce pleťový olej. Masírovat můžete rukami, gua sha kamenem, nebo baňkami, které vytváří podtlak a příjemně uvolňují svaly obličeje. Všechny metody jsou vítané a přínosné. Pravidelnou masáží můžete eliminovat dvojitou bradu, zvýraznit lícní kosti, pozvednout povislá víčka, otevřít podhled, omladit krk. Pokud se jí budete věnovat pravidelně každý den. Masírujte směrem nahoru proti gravitaci.

← Starší článek Novější článek →

Nejnovější články

RSS
Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Od Včeliště Lepidus

Vyzkoušejte své štěstí a zasoutěžte si na našem instagramovém nebo facebookovém profilu o oblíbený Rays Anti-age s grepovou příchutí. Kolagenová směs kombinuje velmi účinné látky...

Číst více
Vyhrajte nutričně vyváženou stravu v podobě oblíbeného Stymo Proteinu

Vyhrajte nutričně vyváženou stravu v podobě oblíbeného Stymo Proteinu

Od Petr Holub

Při příležitosti spuštění nového webu jsme pro vás na našich sociálních sítích vyhlásili soutěž o oblíbený Stymo Protein. Výherci soutěže byly 14. 3. 2024 vyhlášeni...

Číst více