Jak na krásnou pleť – vaše jednoduchá a účinná rutina v 10 krocích

Jak na krásnou pleť – vaše jednoduchá a účinná rutina v 10 krocích

Pokožka je naším zrcadlem, které často velmi dobře odráží náš životní styl. Z velké části umíme její stav ovlivnit, stejně tak i zpomalit její stárnutí. Aplikujte s námi deset jednoduchých kroků a zjistěte jak na krásnou pleť.

Co ovlivňuje stav naší pokožky a jak na krásnou pleť v deseti jednoduchých krocích.

 

CO OVLIVŇUJE KVALITU POKOŽKY?

Zejména náš životní styl, způsob, jak o pokožku pečujeme, v jakém prostředí žijeme. Jak dbáme na hygienu, zda máme zlozvyky, které pleti nepřidávají, či trpíme na potravinové a jiné alergie, které ovlivňují stav naší pokožky. Jak máme pestrou stravu, je-li bohatá na vitamíny, minerály a další živiny, které naše tělo i pleť potřebuje k regeneraci a tvorbě nových buněk. Pokožka je odrazem našeho vnitřního stavu.

JEDNODUCHÉ NÁVYKY, JAK NA KRÁSNOU PLEŤ 

VYSPĚTE SE DO RŮŽOVA

Spánek je doslova lék. Během spánku naše tělo regeneruje a opravuje všechny chyby. Kvalitní a dostatečný spánek je základem pro krásnou pokožku. 

Tip: Pokud se ráno probudíte po neprospané noci a jste v obličeji opuchlí, opláchněte ho studenou vodu. Aplikujte chladící masku, gelové polštářky pod oči, dopřejte si masáž vychlazeným gua sha kamenem, to vše vám pomůže odbourat opuchlost, prokrvit pokožku a rozproudit lymfatický systém.

PIJTE DOSTATEK TEKUTIN

Zůstaňte po celý den hydratovaní a pravidelně doplňujte tekutiny. Doporučené množství je 2,5 l tekutin denně, ale vždy se řiďte vaším výdejem a venkovními teplotami vzduchu. Nejvhodnější je samozřejmě čistá voda a bylinkové čaje. 

Tip: Pokud se nutíte do pití obyčejné vody, přidejte do ní plátky citrusů a čerstvé bylinky. V létě je skvělý pokrájený meloun, nebo jiné šťavnaté ovoce. 

HYGIENA JE ZÁKLAD

Vyměňujte pravidelně své ručníky na obličej, čistěte důkladně kosmetické pomůcky, které přichází do styku s obličejem. Častěji převlékejte povlak na polštář, přes noc se v textilii usadí řada nečistot. 

DVOUFÁZOVÉ ODLÍČENÍ

Odlíčení a čištění pletii je stejně důležité ráno po probuzení i večer. V noci se naše pleť regeneruje a odumírá nejsvrchnější část pokožky, kterou je potřeba odstranit. Doporučujeme mycí gely s mírně kyselejším pH, než má pokožka, které účinně pleť vyčistí. Pro odstranění make-upu vemte na pomoct odličovací olej, nebo mléko. Musí obsahovat olejovou složku, která dokáže odstranit i voděodolný make-up. Samotný mycí gel je na něj krátký. 

Tip: Vyzkoušejte na vyčištěnou pokožku nanést toner, který vyrovnává pH pokožky po čištění a připravuje ji na další péči.

POZNEJTE SVŮJ TYP PLETI

Každá pokožka je specifická a má určité potřeby. Jiné produkty budou vhodné pro suchou pokožku, další pro mastnou, či problematickou. Sledujte svůj aktuální stav a přizpůsobte tomu svou péči. Nezapomeňte však, že i mastná pleť potřebuje hydrataci, jen v odlehčenější textuře. Napak suchá pleť si bude rozumět s výživnými oleji a hutnějšími texturami. 

Tip: Pokud zrovna tápete, co vaše pleť potřebuje, aby opět zářila, navštivte kosmetičku a nechte si poradit vhodnou péči i ošetření.

KVALITNÍ STRAVA PRO KRÁSNOU PLEŤ

Jídlo je základ jak pro fungování našeho těla, tak i pro uzdravení pokožky. Zařaďte do jídelníčku co nejvíce čerstvých surovin. Naopak se vyhýbejte polotovarům a zpracovaným potravinám, které organismus zatěžují. Vařte si doma a mějte své jídlo pod kontrolou. Čím více barev na talíři, tím lépe. Hlídejte si příjem důležitých vitamínů a minerálů.

TipDoplňujte kolagen, který naše tělo využívá ve všech tkání, včetně pokožky. Kolagenová vlákna jsou zodpovědná za pevnost a pružnost pokožky. Jak jich s věkem ubývá, objevují se vrásky a kontury obličeje jsou povolené. Doplňte ho díky kolagenu Rays of Beauty. Obsahuje prémiový mořský kolagen včetně vitamínů, minerálů, antioxidantů, ceramidů, koenzymu Q10 a kyseliny hyaluronové. Komplexní složení pro co nejvyšší účinnost a vstřebatelnost.

Kolagen Rays of Beauty anti-age grep obsahuje prémiový mořský kolagen včetně vitamínů, minerálů, antioxidantů, ceramidů, koenzymu Q10 a kyseliny hyaluronové.

 

POUŽÍVEJTE SPF FAKTOR

Sluneční záření má na naši pokožku negativní dopady. UVA i UVB paprsky způsobují předčasné stárnutí pokožky, pigmentaci, vznik volných radikálů a mohou vést až k rakovině kůže. Mažte se ideálně celoročně. I když nesvítí sluníčko, přes mraky se část paprsků dostane na zem. V létě volte to nejvyšší SPF 50 a nezapomeňte aplikaci krému pravidelně opakovat. SPF je jedním ze základních kroků, jak zmírnit tvorbu vrásek.

HLÍDEJTE SI DATUM SPOTŘEBY

Kosmetika má omezenou trvanlivost po jejím otevření. I přesto, že obsahuje různé konzervanty, které její trvanlivost prodlužují, postupně se znehodnocuje při aplikaci. Jakmile váš krém změní barvu, vůni, nebo konzistenci, je na čase jej přestat používat. To samé platí i pro dekorativní kosmetiku.

Tip: Vybírejte si produkty s hygienickými dávkovači, či pumpičkami, u kterých dochází při používání k minimální kontaminaci.

VYHÝBEJTE SE HORKÉ VODĚ

Horká voda na pokožce podporuje záněty. Proto při mytí nastavte teplotu raději na vlažnou. Ráno osvěžte pleť studenou vodou, krásně vás to probudí a nabije.

NESAHEJTE SI NA OBLIČEJ

Zanesete si ho nečistotami a podpoříte tak vznik pupínků a zánětů. Pupínky si nenípejte, vzniknou vám po nich jizvičky, kterých se pak budete zdlouhavě zbavovat.

Tip: Pokud se chcete nějakého pupínku rychle zbavit, kupte si speciální náplasti, které se používají přes noc. Pupínek vysuší a urychlí tak jeho hojení.

Chcete se více dozvědět o Ramissio a kolagenu Rays of Beauty, podívejte se na náš web. Budeme rádi, když nás začnete sledovat na našem Facebooku, nebo Instagramu. Neunikne vám tak žádná zajímavá akce, či novinka.

← Starší článek Novější článek →

Nejnovější články

RSS
Vyhrajte 50% slevu na celý nákup

Vyhrajte 50% slevu na celý nákup

Od Vladimir Drozd

Potřebujete si doplnit zásoby svých oblíbených produktů Ramissio? Nebo chcete vyzkoušet některou z našich novinek? Zapojte se do naší soutěže na instagramovém nebo facebookovém profilu a vyhrajte jeden ze...

Číst více
Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Od Vladimir Drozd

Vyzkoušejte své štěstí a zasoutěžte si na našem instagramovém nebo facebookovém profilu o oblíbený Rays Anti-age s grepovou příchutí. Kolagenová směs kombinuje velmi účinné látky...

Číst více